ПАСТА С КЪРИ - КОРМА СОС И КЮФТЕНЦА
Малко вдъхновение и глътка настроение и започваме да готвим...
Вкъщи сме ценители на пастата, а домашната просто я обожаваме, но не винаги имаме време за нея, а тази на която попаднахме в един от хипермаркетите , почти не се различава от домашната, заслужава си !
Ето как изглежда :
Към нея ще ви трябват :
Около 300гр. кайма за кюфтенцата - като ние ги обичаме по-сочни, съответно към това количество кайма съм добавила 3 филийки, намокрен ръжен тостерен хляб, 1 яйце, половин глава наситнен лук, както и подправки като : червен и черен пипер, сол, кимион и задължително куркума, просто я слагаме навсякъде...
както и мазнина за пържене и 2 с.л. къри корма сос, като може да го замените и с друг сос или песто, целта е да доувкуси пастата, така че може да използвате ваш любим продукт.
Сварявате пастата, като имайте предвид, че доста се надува, за две порции използваме 1/3 от пакета, освен това се сварява по-бавно от зададеното време на опоковката. Може да проверявате като я разрежете/разчупите на две, ако е по-бяла/твърда в средата - значи още е сурова!
Докато пастата се вари, изпържвате кюфтенцата, като след това в същия тиган, със същата мазнина изсипвате сварената вече паста, обърквате няколко пъти и добавяте соса и след още една две минутки ястието е готово. Сервирате в чинии и отгоре редите кюфтенцата. Това е, страхотно е за студените зимни дни, доста е засищащо.
друг вариант :https://lifefoof.blogspot.com/2020/01/blog-post_3.html
Коментари
Публикуване на коментар