ШПЕЛЦЕ С ДРЕБОЛИИ
Шпелцето е един доста интересен продукт от немска кухня, изглежда като доста дебело фиде и обикновено е с яйца,
с вкус на домашна паста .
В интернет попаднах на един
такъв интересен уред
Но моята рецепта е с готово :
За нея са ви необходими :
Шпелце - половината количество от опаковката,
и дреболии - аз имах някакъв микс, които включваше телешко сърце, малко телешки дроб и пилешки сърца, като количество мисля че бяха между 300 и 500 гр.
няколко доматчета от консерва
1 малка глава кромид лук
сол
черен пипер
мазнина за готвене
Шпелцето сварявате според указанията или чрез поетапно проверяване/опитване..или докато ви хареса, за предпочитане е да не бъде преварено, трябва да остане така една идея малко по-твърдо от обикновената паста, а й имайте предвид, че ще се доготви още малко в тигана с дреболиите. А тях самите, аз предварително сварявам, като им сменям водата. След като дреболиите са сварени до омекване, ги пускам в тиган със сгорещена мазнина,пържа до загар заедно с лука и после добавям доматките, като тук може да добавите и други подправки, по желание, след няколко минутки към тях добавяме и свареното шпелце, не им трябва много готвене, просто да се завъртят няколко пъти заедно, докато се обединят в едно ястие!
Не съм добавяла други подправки, вкуса на дреболиите е доста интензивен по принцип, но може да ги ароматизирате докато ги варите - след като сте сменили поне един път водата, към нея добавяте дафинов лист, зрънца черен пипер, бахар, както и карамфил.
Освен доматите, може да добавите и наситнени чушки.
Коментари
Публикуване на коментар