ТАРТ С КРУШИ И СИРЕНЕ БРИ

Една уникална вкусотия, отново на страхотния Рудолф ван Веен.
Мисля че при десерт, който изглежда така - думите са излишни :
Ето и рецептата : https://www.24kitchen.bg/recipe/tart-s-krushi-i-bri




Интересното е , че в рецептата няма захар, залива се с мед при поднасяне!
Използвала съм сметана  President !
И аз лично нямах орехово масло - което не е проблем, тъй като има орехи, които компенсират!
Освен това ми остана една малка топка тесто, което ни накара да се развихрим след това, използвахме го в две други рецепти, две защото другата форма ни е мини, именно един солен и един сладък вариант : 

Тук тестото се застила в тази мини формичка, като вътре сме импровизирани , като сме добавили - каквото има ...общо взето :) разни неща от хладилника като парченца топено сирене, малко зелени маслини, тук там чътни от лук, както и пастет от артишок, листенца спанак ....наистина каквото ви хрумне и с каквото разполагате, задължителното е само да ги залеете със сметана (President), след това във фурната и след няколко имате един страхотен мини солен тарт.

 

А за сладкия вариант сме използвали замразени червени плодове, също залети със сметана + решетката отгоре и отново във фурната...и това нещо, поднесено с орехов сладолед е просто...УНИКАЛНО!

Коментари

Популярни публикации