СИРНИКИ (руска кухня)

 Супер бързи и лесни, а и оказа се доста вкусни руски сиренки.
Подходящи за закуска или просто за похапване по всяко време на деня.
Може да ги грабнете и да излезете на въздух, през почивните дни, или да ги сложите в кутиите за обяд, през седмицата, ако нямате време рано сутрин, дори и да са приготвени от предния ден - са също толкова вкусни , на следващия!


Рецептата в превод:
  600гр. извара
  60гр. оризово брашно
  2 яйца
  1 ванилия
  2 с.л. захар
  + брашно за оформяне
  и кокосова мазнина за пържене!

Поднасят се с пудра захар и заквасена сметана!

Всички продукти се объркват, оформят се като нашите картофени кюфтета, но една идея по-високи, по-дебелички и се пържат в малко мазнина, ето и надгледно едно кратко клипче :https://www.instagram.com/p/BxIKUhUFj-n/?fbclid=IwAR0mjShbkqOfnm6eqE-H29Znpl9Gc4w8gx1R6kVAdlp2Z_YrXoS7DN9QdNk

Тъй като изварата е основната съставка тук, добре е да отбележим, че нашата която използвахме беше марка Pilos от Лидъл(ще ви трябват две опаковки от нея) получиха се страхотно, но мисля да опитам и с кашкавалена.

А относно мазнината,кокосово масло за готвене от Кауфланд е идеално за целта,
то всъщност доста добре изпържва дори и тиквички, които знаете как си пускат водата и по-скоро се варят понякога, докато с въпросното масло това няма как да се случи, но не е проблем да използвате олио - също стават!  

 



Коментари

Популярни публикации