ПИЛЕ С КЪРИ КОРМА СОС
Продукти :
4 броя пилешки гърди (може да използвате и обезкостено бутче, без кожа)
2 глави кромид лук
1 червена чушка
140гр. къри паста "Корма"
консерва нахут от 400гр.
консерва кокосово мляко от 400гр.
парче пресен джинджифил (с големината на палец)
2 с.л. кокосови стърготини
щипка сол
щипка черен пипер
струйка олио
бучка масло
връзка кориандър (магданоз)
За поднасяне (по желание) - пухкав ориз, кисело мляко и резен лимон!
Приготвяне :
В загрят тиган сипваме малко олио, добавяме бучката масло, наситнения лук, наситнената чушка и дръжките от кориандъра и готвим 10-тина минутки до златисто.След това добавяме къри пастата, кокосовото мляко, отцедения нахут, кокосовите стърготини, нарязаните пилешки гърди и 200мл. вода (половината от консервата нахут) и оставяме на слаб огън за около 30-тина минутки.Накрая добавяме сол , черен пипер и част листата на кориандъра.
Сервира се в чинии, отгоре се добавя топка сварен ориз, върху който лъжичка кисело мляко и завършвате с останалите наситнени листа кориандър плюс резенче лимон.
Само че ние вместо ориз си приготвихме булгур, който поднесохме с много лимонов сок и черен пипер, като го сервирахме отделно и всеки си го добавяше по желание!
Рецепта от книгата на Джейми Оливър :
Коментари
Публикуване на коментар