СПАГЕТИ С БРОКОЛИ И СПАНАК
Когато не можеш да решиш дали да бъде спагети със спанак или спагети с броколи, правиш и двете!
1/2 пакет спагети,
1 глава броколи,
1 малка връзка пресен спанак,
100 мл. готварска сметана,
както и:
масло
олио
сол
черен пипер
скилидка чесън
+ зехтин и пастет от артишок
Ето как - сварявате спагетите до полу готовност, като през това време в тигана задушавате предварително бланшираните броколи и пресен спанак(нарязан на едро) в малко масло + олио, както и чесъна(по желание), добре е тигана да бъде с капак. След омекване на зеленчуците добавяте сол и черен пипер и после и спагетите, готвите още няколко минутки заедно, като малко преди да смъкнете от котлона добавяте готварската сметана и сте готови.
Ако спагетите са ви готови преди зеленчуците, може да ги оставите да постоят, но задължително ги облейте със зехтин и ги объркайте добре!
При поднасяне, също заливате с малко зехтин , и добавяте една лъжица пастет от артишок - един страхотен продукт, много подходящ за всякакъв вид паста.
Ето как изглежда пастета :
И още нещо да допълня относно заливането със зехтин, по принцип се прилага при всички пасти, спагети и т.н. - една тънка струйка, не много...но често се случва въпросният продукт у дома да е свършил, та съответно бързо му измислихме заместител, при това доста добър!
Става въпрос за съвсем обикновено олио, което наливаме в оливерник и там добавяме разни ароматни зеленини, ако са нилични пресни : девисил, босилек или джоджън, а ако нямаме пресни, то изсушени, като тогава използвам розмарин, мащерка, като задължително и в двата варианта освен сухи или пресни зеленини, добавям и зърна черен пипер, зърна бахар, карамфил, малко пул бибер (чили на люспи), куркума за цвят, както и скилидки чесън (малките - цели, а едрите - разрязан на две).
Коментари
Публикуване на коментар