ФАНТАЗИЯ С ЕРИЩЕ (бърза)
Една измислица, която на практика се получи доста вкусна. Става въпрос за вид запеканка, но вместо с картофи,(както се приготвя най-често)е приготвена с ерище
и освен това, вместо на фурна - е приготвена на тиган!
Така че се получава едно идейно,бързо и вкусно ястие, което е подходящо и за кутиите за обяд, както за училище, така и за работа.
Между другото, ако го хапвате студено, на другия ден има вкус на баница...просто е мултифункционално!
Ето и продуктите :
това което се вижда на снимката (2 яйца,настърган кашкавал,бучка сирене, около 2 суп.лъж.кисело мляко, пресен спанак) + мазнина за готвене, както и малко сол и черен пипер.
Задушавате спанака и към него добавяте свареното ерище, объркано с останалите продукти:
оставяте така да се пече известно време с капак:
и после малко без капак и обръщате с помощта на голяма чиния:
Ерище е вид ръчно приготвено едро фиде, но се продава и наспипно по пазарите в Турция, а ако нямате такова, спокойно може да го замените с друг вид паста.
Друг вариант :https://lifefoof.blogspot.com/2019/09/blog-post_86.html
и освен това, вместо на фурна - е приготвена на тиган!
Така че се получава едно идейно,бързо и вкусно ястие, което е подходящо и за кутиите за обяд, както за училище, така и за работа.
Между другото, ако го хапвате студено, на другия ден има вкус на баница...просто е мултифункционално!
Ето и продуктите :
това което се вижда на снимката (2 яйца,настърган кашкавал,бучка сирене, около 2 суп.лъж.кисело мляко, пресен спанак) + мазнина за готвене, както и малко сол и черен пипер.
Задушавате спанака и към него добавяте свареното ерище, объркано с останалите продукти:
и после малко без капак и обръщате с помощта на голяма чиния:
Ерище е вид ръчно приготвено едро фиде, но се продава и наспипно по пазарите в Турция, а ако нямате такова, спокойно може да го замените с друг вид паста.
Друг вариант :https://lifefoof.blogspot.com/2019/09/blog-post_86.html
Коментари
Публикуване на коментар