Спаначена фантазия с ерище

Оригиналната рецепта е с турско Ерище, което изглежда така : 
Но може да бъде заменено например с нудели , но не от най-тънките, а от тези които са едни по-широки, като сплескани спагети... или може да ги замените с някое по-широко фиде ,а може и с талиатели... също така става с това немското шпелце с яйца...
трябват ви още и :

 2 големи моркова
  500гр.спанак
    1/2 глава лук
      1 скил.чесън
        +  малко мазнина и сол и чер.пипер
както и 
кашкавал за наръсване



Приготовление: Нуделите или фидето се запарва в гореща вода до леко омекване, за около 2, 3 минутки, просто за да е по-лесно объркването му след това с другите продукти, то след това така или иначе ще се пече.

В тиган задушавате лука, добавяте чесъна, после настърганите моркови и накрая наситнения спанак, след като омекне и той сместа се изсипва в дълбока купа или тава, където се обърква с нуделите или фидето и след това се прехвърлят в тавичка за печене, поръсват се с кашкавал и във фурната, това е, лесно и вкусно.... :)

Един съвет, след като запарите нуделите и ги изцедите, може да ги облеете със зехтин, за да не залепнат, докато се задушат зеленчуците, а й ще стане по - вкусно!

Ето и малко снимки :








И рецептата публикувана в списание " Кулинарен журнал"


И още нещо в същия дух : Ерище с тиквички !
Супер бързи и вкусни, трябват ви тиквички, нарязани на кубчета,сос бешамел и леко сварено до полу готовност ерище

сглобявате, 
добавяте малко сол и черен пипер 
и във фурната



Коментари

Популярни публикации