Кулинарни хитринки и мултифункционални рецепти


Това е една страхотна идея, затова как да оползотворите вчерашното ястие, и същевременно да разнообразите днешното меню!

А именно с "Паниран ориз", защото всички знаем как оризът на следващият ден, не е толкова вкусен, а й обикновено никой не иска да яде вчерашно ястие, та затова ето и  идеята  и различните варианти с нея :


Първи вариант от бял ориз :  Свареният ориз се забърква с едно яйце и с леко влажни ръце се оформят топки, които се панират , като се потапят първо в брашно, после яйце и накрая в галета, пускат се внимателно в гореща мазнина, изпържват се и от двете страни и готово! По желание в средата на топките, може да добавите парченце кашкавал , може и шунка или моцарела...


Ето и нагледно : 



Втори вариант : той е приготвен от спанак с ориз, отново останал от предния ден, но тук няма яйце, тъй като заради спанака самият ориз не е толкова сух,като аз тук добавям малко сиренце и отново панирам по същия начин, но без галетата накрая....


Трети вариант : домати с ориз, или т.е. панирано домати с ориз, интересно звучи нали, а още по-интерес е и вкусът 



Четвърти вариант - а той е приготвен от маслини с ориз...


Това е засега, като както се досещате, тази тема може да бъде допълвана с още мнооого различни варианти и комбинации, всичко зависи от фантазията ви!



Като например това :

-Едни страхотни оризови мъфини с лапад, 

приготвени от останалия лапад с ориз от предния ден...


 Приготвят се като към ориза натрошавате сирене, добавяте едно яйце и запичате във форми за мъфини , покрити с настърган кашкавал, а моя сос в случая е от кисело мляко + малко майонеза, зелен чесън , копър и сол.

Едно клипче, правено преди време : 

Коментари

Популярни публикации