Кулинарни хитринки и мултифункционални рецепти
Това е една страхотна идея, затова как да оползотворите вчерашното ястие, и същевременно да разнообразите днешното меню!
А именно с "Паниран ориз", защото всички знаем как оризът на следващият ден, не е толкова вкусен, а й обикновено никой не иска да яде вчерашно ястие, та затова ето и идеята и различните варианти с нея :
Първи вариант от бял ориз :
Свареният ориз се забърква с едно яйце и с леко влажни ръце се оформят
топки, които се панират , като се потапят първо в брашно, после яйце и
накрая в галета, пускат се внимателно в гореща мазнина, изпържват се и
от двете страни и готово! По желание в средата на топките, може да
добавите парченце кашкавал , може и шунка или моцарела...
Втори вариант : той е
приготвен от спанак с ориз, отново останал от предния ден, но тук няма
яйце, тъй като заради спанака самият ориз не е толкова сух,като аз тук
добавям малко сиренце и отново панирам по същия начин, но без галетата
накрая....
Трети вариант : домати с ориз, или т.е. панирано домати с ориз, интересно звучи нали, а още по-интерес е и вкусът
Четвърти вариант - а той е приготвен от маслини с ориз...
Това е засега, като
както се досещате, тази тема може да бъде допълвана с още мнооого
различни варианти и комбинации, всичко зависи от фантазията ви!
Като например това :
-Едни страхотни оризови мъфини с лапад,
приготвени от останалия лапад с ориз от предния ден...
Приготвят
се като към ориза натрошавате сирене, добавяте едно яйце и запичате във
форми за мъфини , покрити с настърган кашкавал, а моя сос в случая е от
кисело мляко + малко майонеза, зелен чесън , копър и сол.
Едно клипче, правено преди време :
Коментари
Публикуване на коментар