МУХЛАМА
Това е едно традиционно турско ястие.
Приготвя се бързо и е изключително вкусно!
Нещо между млечна каша, качамак и фондю със сирена ....леле какво сравнение :)Ще ви трябва само:
половин пакетче краве масло от 125гр.
( аз добавих малко повече :)
2 с.л. финно царевично брашно
1ч.ч.гореща вода
щипка сол
и около 150 кашкавал,
като аз използвах микс от различни сирена, които бяха налични вкъщи...
както и малко червен пипер за запържване и заливане на готовото ястие, а ето колко апетитно изглежда то :
След това добавяте водата,
чрез постоянно бъркане ,
до сгъстяване, като е добре да я добавяте по малко , за да не стане рядко...
и след като се постигне тази цел,
идва ред на сирената :
като аз използвах малко сирене бри нарязано на кубчета,накъсано на фитили арменско сирене,настъргана моцарела и малко настърган кашкавал...
След добавянето сирената е нужно да се готвят само още няколко минутки, просто докато се разтопят и да се постигне този ефект :
В оригинал ястието се наръсва с канела, но аз го заливам със запържен червен пипер!
В Турция я поднасят на закуска, но разбира се може да се хапва по всяко време на деня, просто опитайте!
Коментари
Публикуване на коментар