МУХЛАМА

Това е едно традиционно турско ястие.

Приготвя се бързо и е изключително вкусно!

Нещо между млечна каша, качамак и фондю със сирена ....леле какво сравнение :)

Ще ви трябва само:
половин пакетче краве масло от 125гр. 
( аз добавих малко повече :)
2 с.л. финно царевично брашно
1ч.ч.гореща вода
щипка сол
и около 150 кашкавал, 
като аз използвах микс от различни сирена, които бяха налични вкъщи...
както и малко червен пипер за запържване и заливане на готовото ястие, а ето колко апетитно изглежда то :


 Приготвя се като запържите брашното в разтопеното масло за няколко  минутки :

След това добавяте водата, 
чрез постоянно бъркане ,
до сгъстяване, като е добре да я добавяте по малко , за да не стане рядко...


и след като се постигне тази цел, 

идва ред на сирената :
като аз използвах малко сирене бри нарязано на кубчета,накъсано на фитили арменско сирене,настъргана моцарела и малко настърган кашкавал...



След добавянето сирената е нужно да се готвят само още няколко минутки, просто докато се разтопят и да се постигне този ефект : 


В оригинал ястието се наръсва с канела, но аз  го заливам със запържен червен пипер!
В Турция я поднасят на закуска, но разбира се може да се хапва  по всяко време на деня, просто опитайте!



Коментари

Популярни публикации