БЪРЗИ БРОКОЛИ





Един пакет замразени броколи, така като са направо от пакета, без да се размразяват ги редите в тавичка, като аз имах малко картофени дукеси - също замразени, сложих и тях , заливат се обилно със сос бешамел, който  обогатих чрез добавяне на малко топено и пушено сирене(разни остатъци, подхвърлящи се в хладилника),както и щипка сол,черен пипер,иднийско орехче и куркума ,а отгоре малко кашкавал и във фурната, не е нужно дълго печене, тъй като замразените броколи са бланширани и стават по-бързо от пресните, пече се до лек загар и готово.
Относно бешамела - приготвен е от около 3 с.л. брашно и около 1 литър мляко + малко масло - трябва ви количество сос, което добре да покрие броколите.

Коментари

Популярни публикации