БЪРЗ ТУРСКИ БУЛГУР


Турския булгур е страхотен във всичките му форми, ето и любимия ми вариант:https://lifefoof.blogspot.com/2019/09/blog-post_10.html  - който обаче изисква малко повече време.
 Докато този,който ще ви предложа сега е перфектен за работещи домакини и майки!
Има много различни варианти, с различни съчетания от вкусове и добавки към тях, готви се много бързо, единствения му минус е че все още не се продава в България, но пък сега нали  е много "модерно" , да се пазарува от Турция,затова задължително трябва да бъде включен в списъка ви с покупки!
Ето и различните видове, снимката е от нета...



Приготвила съм първия вариант от снимката който е с елда и сушени домати и изглежда по следния начин в сурово състояние:
И вече сготвен :
 Като начина на приготвяне е според указанията, според които се добавят 800мл.вода + мазнина и сол ,и са нужни 25 минути до готовност, но на мен ми отне по-малко време, може би защото готвя на газ!


Вкъщи точно този вид ,със сушените домати ,ни е най-любим,ето и още един вариант със сушени домати, който е с леща, поднесен е със задушени броколи и сирене бурата:

А по снимката по-горе, булгура с елда и сушени домати е поднесен с едно също толкова бързо приготвено ястие от замразен микс от зеленчуци, включващ броколи, карфиол и моркови:
- ето и няколко думи начина на приготвяне и на въпросните зеленчуци....готвя ги така , както са замразени, като ги пускам в сос бешамел, те са бланширани, така че не им трябва много готвене, оставям ги да покъкрят в соса и поради това, че ги готвя замразени, те постепенно започват за се разтопяват и да пускат вода, което от своя страна помага на бешамела да не стане прекалено гъст от по-дългото варене и да не залепва, накрая слагам малко топено сирене, около 2 броя, от тези които са тънки слайсове, за сандвичи - те се разтапят най-добре...хубавото е че са готови по същото време и след 20 минути сте готови и с двете ястия!

Коментари

Популярни публикации