ТУЧЕНИЦА - полезният бурен !
Това си е наша, местна супер храна, защо са ни другите, когато имаме такава която расте по нашите земи, при това сама!
В Турция дори се продава по пазарите, при нас я има във всяка градина, защо да не се възползваме.
Хубаво е да се използва веднага след откъсването, пробвала съм да я съхранявам в хладилник и не ми се получава, увяхва много бързо.
Първоначално започнах да я добавям по малко в зелени салати, така е почти невидима, след това постепенно към доматена салата примерно, докато свикнат с вкуса й ....и после вече смело навсякъде.
Най-добре се получава следния вариант, салата тип "Снежанка" :
Накъсвате само от листата(стъблата са доста дебели, не ги използвам),към тях добавяте цедено кисело мляко, малко сол и зехтин. Тук за вкус съм добавила и наситнени червени чушки. Може да обогатите вкуса на киселото мляко, като добавите заквасена сметана към него.
Полезна информация и още рецепти : https://dariknews.bg/novini/liubopitno/plevelyt-kojto-lekuva-101-bolesti-1586794
Коментари
Публикуване на коментар