НАХУТ ЧОРБА


Много бърза вкусна и питателна чорба от турската кухня.

 Единственото нещо , което би отнело повече време е сваряването на нахута,  аз лично го накисвам предварително и след това варя в тенджера под налягане поне за 30-тина минутки...най-малко. Но може да използвате и готов сварен нахут от консерва или още по-добре от буркан! Така супата ви ще е готова за 10минути, направо си е аламинут !

Ето и продуктите :
1 и 1/2 ч.ч. нахут
1 и 1/2 ч.ч. кисело мляко
1 яйце
2 с.л. брашно, като ако киселото мляко ви е по-гъсто, може да добавите само 1ч.л.брашно
4 ч.ч. булъон или вода
 сол
олио и подправки за запържване и заливане на готовата супа

Начина на приготвяне е следния : 
 Забърквате кашичка от киселото мляко, яйцето и брашното и я изсипвате на тънка струйка във врящия бульон или вода (аз използвах вода, което комперсирах с повече подправки, след това), след като заври отново изсипвате и нахута, и след 2,3 минутки супата е готова!
Отгоре се прави запръжка от олио и червен пипер, но аз добавих малко повечко подправки :


-червен пипер
-чубрица
-исот бибер (една турска подправка от изсушен черен пипер,смлян на люспи и добавен зехтин)
-пул бибер (също турска подправка от люспи лют червен пипер, като чили но без семките и също със зехтин)
-куркума
-къри



Коментари

Популярни публикации