ЧИЛИ КОН КАРНЕ ( EXTREME Chilli Con Carne | DJ BBQ)
Чили кон карне - едно страхотно ястие , за което се изисква само малко смелост и моментално ще ви стане любимо!
Ние у дома , като за първи път, приготвихме половин доза и беше достатъчно за 4 порции, но , следващия път май ще трябва да направя двойна доза :)
Нужни са ви :
100мл. олио / за пържене
2 бр.лук
2 скилидки чесън
1 чили или 1 ч.л. сушено
дръжките на една връзка магданоз
1 с.л. червен пипер
1 ч.л. кимион
1 пръчка канела или 1 ч.л. на прах
500 гр. кайма
УИСКИ - 50...100мл. ?!
1 консерва нарязани домати
1с.л. гъсто доматено пюре
ТЪМЕН ШОКОЛАД - 2,3 парченца
1 консерва черен боб
Продуктите се добавят в тигана в последователността в която са описани по- горе , като след шоколада се оставя да покъкри за около 30 минутки, ако се приготвя на барбекю или 15 минутки, ако използвате котлона , или най-добре просто ДО СГЪСТЯВАНЕ, накрая добавяте консервата боб и след още 5,10 минутки е готово.
Поднася се върху ориз, който аз приготвих така :https://lifefoof.blogspot.com/2019/10/blog-post_58.html
Отгоре може да наръсите с останалите листа от магданоза.
Ето и откъде идва вдъхновението за рецепта, а смелостта за нея ми вдъхна моята голяма дъщера:https://www.youtube.com/watch?v=OedrKBfnQ0I
Отгоре се сервира с мляко, а ние използвахме заквасена сметана!
Коментари
Публикуване на коментар