ЧИЛИ СЪС СЛАДКИ КАРТОФИ / Sweet Potato Chilli
Страхотно ястие!
Голяма вкусотия е, а още по-хубаво е когато се прибереш от работа и твоите "наследници" , да са го приготвили за теб.
А как се връзва точно с тази бира, не е истина просто....
Моето голямо момиче ме " зарази" с нейната любов към Джейми Оливър и това е една неговите страхотни рецепти, макар че този път аз не участвах в готвенето, готвили сме я преди - заедно , поради което мога драсна някой подробности сега, а иначе клипа тук : https://www.youtube.com/watch?v=sMOUNNDtnA8&t=188s
Приготвя се сравнително бързо....
Първата стъпка е да нарежете около 2,3 броя сладки картофа, на едри парчета, така заедно с кората, овкусявате ги със зехтин, едра сол, кайенски червен пипер, кимион и канела и така ги поставяте във фурната за около 15 минутки. Сладките картофи се готвят по-бързо от обикновените и благодарение на кората стават хрупкави отвън и крехки отвътре !
През това време в една тенджерка със загрят зехтин пускате лука, нарязан на полумесеци, малко чесън и после нарязани на кубчета червена и жълта чушка,
след 2/3 минутки към тях добавяте сол, червени пипер, също канела и кимион,
както и дръжките на връзка магданоз,
после идва ред на чилито, което може да бъде и сухо.
А след него добавяте и консервите с домати и боб,което е и специалното в случая при тази рецепта,понеже попаднахме на този вид боб в консерва ,който е с пушен бекон и придава страхотен аромат на ястието:
След като покъкрят така няколко минутки, добавяте вече готовите, изпечени картофи и варите още няколко минутки, до сгъстяване!
Поднесено е булгур, препечен хляб и пастет авокадо , както и малко мляко.
Коментари
Публикуване на коментар