БЪРЗ СОЛЕН ПАЙ С БУТЕР ТЕСТО И КАЙМА
Продукти :
1 опакавка бутер тесто
а за плънката:
около 300 / 350 гр. кайма - смес,
мазнина за пържене на каймата,
както и малко сол, червен и черен пипер,
и 2 с.л. доматено пюре
а за намазване - 1 жълтък
+ кашкавал за наръсване
Избирате си тавичка, застилате я с хартия за печене, поставяте бутер тестото , което трябва да е малко по-широко от избраната тава, с няколко сантиметра, за да се получи бордюр/ръбче отстрани,или просто тавата да не бъде много голяма, защото трябва да остане част от тестото за покриване на пая, за решетката върху него...моята тава е с размери на лист А4 - интересно сравнение нали, но тъй като съм в офиса, а тавата очевидно не е с мен :) , та няма как да напиша точните размери... ;) След като сте избрали въпросната тава и сте я застлани с част от тестото идва ред на каймата....запържена в тиган с мазнината, подправките и накрая доматения сос, така приготвена и леко поизстинала я изсипвате върху тестото, редите решетката отгоре от ленти нарязани от останалото тесто и мятате във фурната, след като обаче първо сте намазали с яйцето и по желание с кашкавал отгоре, сега осъзнавам, че може би ще изглежда по-добре ако кашкавала се наръси под решетката....Готово е след като се получи този кафеникав загар , видим на снимката!
Рецептата не е нищо особено, но е много подходяща за забързаната работна седмица,тъй като става бързо и обикновено комбинацията от тесто и кайма се харесва на малки и големи, единственото което може да отнеме повече време е размразяването на бутер тестото, което трябва да стане бавно от фризер в хладилник, това може да се избегне като го извадите от фризера от предната вечер, а сега между другото вече се продава и охладено бутер тесто , което е още по-голям плюс за нас - домакините!
Коментари
Публикуване на коментар