Dr.Oetker

С тази публикация искам да споделя своя опит от продуктите на:
които за сега ,все още се намират само в Турция, но при сегашното положение на лирата  е толкова модерно да се пазарува там, така че мисля че това ще бъде доста полезна публикация!

Първото нещо , което съм изпробвала са тези КЕК БУРГЕРИ
Имат хубав шоколадов вкус, а  крема е с млечен, леко кисел, наподобяващ на маскарпоне или крема сирене вкус, единствения недостатък им е ,че  излизат малко, като количество, толкова са колкото се виждат на снимката, а от крема на мен ми остана, това означава , че може да мажете, т.е. шприцовате по-смело....




А този Ябълков крамбъл е уникален,
 спазила съм всичко точно, в тавичка с точните р-ри,изпича се точно за определеното време, единственото променено то мен е че вместо тяхното "tereyağı " , съм използвала хубаво немско масло.


 

 Снимката не е моя,но пък готовия сладкиш изглежда точно по същия начин!


А сега следва торта -  ЧЕРВЕНО КАДИФЕ!

Уникална е, пухкав, крехък блат,приготвен според указанията.Но на мен лично крема не ми хареса особено, още при разбиването му, просто си беше сметана на прах, която се получи доста гъста,въпреки че спазих съвсем точно всичко,което веднага пък веднага се превърна в плюс, защото разредих със заквасена сметана и се получи точно типичния леко кисел крем на оригиналната торта, количеството което добавих беше около 3,4 с.л.
Изпече се по бързо от определеното време,просто проверявах с клечка.
Ето и как изглежда тази прелест : 





Следва Морковен кекс :



Приготвен според указанията, като това което ми направи впечатление е че наистина доста бавно се изпече,може би защото е по-плътен в сравнение с червеното кадифе....има и парченца моркови, които са изсушени и съответно имат по-интензивен вкус, има дори и пакетче с пудра захар за отгоре,единствено трябва да имате малко орехи в наличност!

+ вариант с бяла глазура от шоколад и наръсено с орехи


Така познатия от детството "СЛАДЪК САЛАМ" - 
по принцип вкъщи го приготвям с разни остатъци от бисквити, като към тях добавям други остатъци от шоколади , а при липса на такива - разтопено масло....
А този микс приготвих точно по указанията, става супер бързо, може да използвате и при неочаквани гости, като в този случай готовото руло вместо да престоява в хладилник,за което са нужни няколко часа, просто може да охладите за няколко минутки във фризер - получава се!
Сместа се получава леко лепкава, не става твърд, дори и след като пренощува в хладилник,има вкус на брауни.

Като за първи път съм го приготвила както е по рецептата, но си мисля че от тази смес може да се направят и домашни бонбони, с леко влажни ръце, без проблем, могат да се овалят в ядки или кокосови стърготини примерно, както и да се добавят лимонови или портокалови корички, а защо не и няколко капки ром....


А този тук,  в България  известен под името "СЛАДКИШ КАРТИЧИНА" - също много добър, мнооого малко по-труден е в сравнение с останалите,   

но не чак толкова...
за него ще ви трябват банани - 
понеже вкъщи нe си 
задържат за дълго ;)



И този "КАКАОВ КЕКС" , също по указанията, 
супер лесен, приготвен от децата, 
но понеже са използвали по-широка тавичка, 
на тях им се е получил малко по-тънък,
 иначе при по-малка тавичка би се получил точно толкова висок, както се вижда на кутията...а вкуса - отличен, 
с характерния ароматен  вкус на качествено какао:



"ШОКОЛАДОВО ПУДИНГ-БРАУНИ" - Леле каква вкусотия е това, до тук най-любима ми беше тортата "Червено кадифе" - но това тук я измести!

Приготвя се лесно, според указанията, имайте предвид, че втората смес, която е за брауни блата е доста по-гъста и трудно се разстила върху пудинга, но не се притеснявайте, ако леко се смесят, даже става още по-хубаво.Според указанията се консумира след два часа на стайна температура, но след една нощ в хладилника е още по-перфектен!
Препоръчително е да се използва тава с ринг, по указания трябва да бъде с диаметър 24см, моята беше с диаметър 25,5!

















И идва ред на така любимите ни "ГОФРЕТИ" :

Към сместа добавяте 1 яйце и 200мл.прясно мляко и сместа е готова, препоръчва се да се разбива с миксер, но няма нужда, става с телена бъркалка, което е много удобно, ако се приготвят за закуска и всички още спят :)
Моят гофретник е с тези по-големите квадратчета, което позволява да бъдат пълнени :

  Ето и нещо малко по-различно,  
смес за "ЧИИЙЗКЕЙК" ,без печене,
ето как изглежда опаковката :

Приготвя се като сместа се разбива с 500мл. студено прясно мляко, като след това се добавя 300гр.кисело мляко, а ако искате да бъде по-гъсто може да замените млякото с цедено - това е по описание, като аз мисля че много добре би се получило и с тяхното сирене Лабне!Сместа стяга доста бързо, още при разбиването, дори не е нужно толкова дълъг престой в хладилника,а и вкуса е доста добър!


Освен това ще ви трябват 
малко бисквити за основа,
както и сос или топинг за отгоре.
Като за целта
също има и готова смес  :
Пробвала съм я, никак не е лоша,
но в момента НЕ разполагах с такава,затова си приготвих със замразени ягоди.


Препоръчително е тавата да бъде с диаметър 23см. тогава наистина би се получил чийзкейк с височина, като на снимката на пакета, но моята беше с диаметър 28см. и съответно не ми се получи толкова висок:
което не е проблем, компенсира със вкуса. Приготвих го с 500мл.прясно мляко, като добавих 200гр.цедено  мляко и 100гр.кисело мляко, като добре би се получило и със заквасена сметана, а защо не и с маскарпоне.

А за соса отгоре около 500гр.замразени ягоди с малко вода и захар се завират за около 10-тина минутки (ние капнахме и малко водка) леко се охлаждат и се пасират. И тъй като соса ми се виждаше рядък, добавих 1 пакет накиснат желатин към него,така стана и още по-бързо, за около 2 часа чийзкейка вече беше готов за нарязване!


Коментари

Популярни публикации