СУПИЧКА В КУПИЧКА

Зима е! Сезона супите...ето едно атрактивно предложение :
Супа поднесена в купа от тесто!

Тук реално интересното е самия начин на поднасяне, супата не толкова , аз съм приготвила доматена, но може да бъде всяка друга ваша любима супа или  дори и ястие като кавърма например или каша от лапад, за през пролетта , която аз чакам с нетърпение вече.

Моята супа приготвих от домати , които бях сложила във фризера вдъхновена от тази дама тук : https://www.youtube.com/watch?v=5P0N1Mfz00I 
Аз лично за първи път слагам домати във фризер и съм доволна от резултата, някак по се беше запазил този летен вкус на доматите.

Та,към рецептата:доматките за малко в масло , към тях малко вода, сол,черен пипер, едно кубче босилек,след което аз лично ги пасирах направо така в тенджерата с пасатора, след това добавих малко фиде, което като се свари и супата е готова!

А тестото за купичките е обикновено маяно, което използвам за приготвянето на питки, нищо по-особено, като може да бъде приготвено и в хлебопекарна....просто активирах маята, замесих, след това премесих един път и пристъпих към оформянето на купичките, като тук вече не изчаках отново втасване!
Или готовото тесто разточвате, на не много тънко, горе долу с дебелина един пръст, след това нарязвате големи кръгове, като тук се ориентирате от големината на формите върху, които ще печете, като тестото се пече върху обърнати гювечета, поставяте го върху тях и печете, без да изчаквате втасване, както споменах по-горе.
Не съм намазвала с яйце, за да имат по-автентичен набрашнен вид.
След като изстинат леко се отлепят от купите, аз лично не съм ги намазвала предварително с мазнина и нямаше проблем и след това сипвате супата или желаното от вас ястие.

https://www.facebook.com/reneta.mihailova.7/videos/3369652449742983/?t=0

И една идея за съхранение на босилек - Кубчета от босилек, за супи и сосове:
 Когато е прясно набран през лятото и е в повече, т.е. не съм изразходвала всичкия и е започнал да потъмнява, което се случва доста бързо при него , още на втория , третия ден, аз го разбивам в блендер или чопър с малко вода, изсипвам го във форми за лед и след това замразявам, когато е напълно замръзнал, вадя от формите, прехвърлям в торбички и съхранявам във фризер!
Използвам го така и през лятото!

Коментари

Популярни публикации