ЛЕСНИ КОМИНЧЕТА

Вдъхновена от козуначените коминчета,които са много вкусно, но са кухи, а тези са обогатени с крем! 

Или един съвременен вариант на фунийките познати от детството на всички които са  на възраст  над 30!

Тези стават сравнително по-бързо, понеже са от бутер тесто, но пък са с автентичния яйчено-млечен крем на традиционните фунийки, което разбира се може да се промени, ако ви изненадат неочаквани гости примерно, може просто да разбиете сметана и да я шприцовате в коминчетата!

Както споменах, ще ви трябва бутер тесто - малка опаковка , 
както и крем, ето и продуктите за него :
  
500 мл.прясно мляко
2 яйца
1/2 ч.ч. захар
1/2 ч.ч. брашно
1 ванилия
1/2 опак. масло от 125гр.
1жълтък за намазване
  
Приготвя се като яйцата, захарта,брашното и малка част от прясното мляко се забъркват и получената смес се изсипва на тънка струйка към останалото прясно мляко, което вече е завряло в тенджерата. Вари се до сгъстяване, чрез почти постоянно бъркане, на слаб огън.А маслото се добавя на малки порции, чрез бъркане, след като крема, вече е готов!

Коминчетата се оформят от бутер тестото , нарязано на ленти, които обвивате около цилиндърчета, които си направих от картонената ролка от домакинско или готварско фолио.От една ролка излизат две цилиндърчета, стават по-дълги, не се обвиват целите, оставят с по няколко сантиметра от двата края, за да са по-удобни за хващане отстрани.
Изпичат се във фурната,намазани с жълтъка, може и  легнали, така или иначе се поднасят легнали, така че...не е проблем.След като изстинат се вадят от формите и се пълнят с крем, по удобно, а и по-красиво е със шприц.


А ето как правя фунийките :https://www.bonapeti.bg/recepti/funiyki-s-vanilov-krem/












Коментари

Популярни публикации