ЛЕСНИ МЪФИНИ С КИСЕЛО МЛЯКО
Получават се 12 броя страхотни, меки и сочни мъфини!
Продуктите, за които са следните :
2 яйца
1 ч.ч. захар
1/2 ч.ч. олио
1 ч.ч. кисело мляко с добавена 1 ч.л. сода бикарбонат към него, както и няколко капки оцет, за да шупне по-добре и да се предотврати миризмата на содата
2 ч.ч. брашно, като количеството на брашното понякога е много относително, зависи от влажноста и т.н. най-добре е да се ориентирате по гъстотата на сместа, чрез добавяне на малки порции.
Важно е продуктите да бъдат измервани с една и съща чаша!
Това е основната рецепта, към която може да добавите и някакво сладко, например от боровинки , череши, ягоди - количеството на сладкото е малко повече от половин чаена чаша, но в такъв случай , ще е необходимо да се добави още малко брашно, неговото количество трябва да се увеличи с още половин чаена чаша или може вместо това да добавите шепа смлени орехите, които ще оберат тази получила се по-голяма влажност на тестото.
Може да добавите и парченца шоколад, тогава не е нужно да увеличавате брашното.
Начина на приготвяне на мъфини е като при нормален кекс, продуктите разбивате в последователността, в която са описани по-горе.
Като конкретно при тази рецепта, мъфините се получават дори и когато на ви се намира миксер под ръка, стават дори и забъркани на ръка с помощта на тел и дълбока купа.
Ако има плодове в сезон, може да използвате всякакви , както и различни комбинации между тях.
Пекат се в загрята фурна до суха клечка, като формите се пълнят до малко повече от половината, за да имат място да набухнат.
Отгоре са поднесени с разбита сладкарска сметана.
А тук са в един вариант с добавена халва към тях, без да е увеличено брашното, тъй като халвата не е "мокър" продукт и съответно не е нужно.
И още нещо, уникално вкусни, сочни и ароматни стават ако към основната смес добавите настъргана ябълка, добавя се след брашното!
Продуктите, за които са следните :
2 яйца
1 ч.ч. захар
1/2 ч.ч. олио
1 ч.ч. кисело мляко с добавена 1 ч.л. сода бикарбонат към него, както и няколко капки оцет, за да шупне по-добре и да се предотврати миризмата на содата
2 ч.ч. брашно, като количеството на брашното понякога е много относително, зависи от влажноста и т.н. най-добре е да се ориентирате по гъстотата на сместа, чрез добавяне на малки порции.
Важно е продуктите да бъдат измервани с една и съща чаша!
Това е основната рецепта, към която може да добавите и някакво сладко, например от боровинки , череши, ягоди - количеството на сладкото е малко повече от половин чаена чаша, но в такъв случай , ще е необходимо да се добави още малко брашно, неговото количество трябва да се увеличи с още половин чаена чаша или може вместо това да добавите шепа смлени орехите, които ще оберат тази получила се по-голяма влажност на тестото.
Може да добавите и парченца шоколад, тогава не е нужно да увеличавате брашното.
Начина на приготвяне на мъфини е като при нормален кекс, продуктите разбивате в последователността, в която са описани по-горе.
Като конкретно при тази рецепта, мъфините се получават дори и когато на ви се намира миксер под ръка, стават дори и забъркани на ръка с помощта на тел и дълбока купа.
Ако има плодове в сезон, може да използвате всякакви , както и различни комбинации между тях.
Пекат се в загрята фурна до суха клечка, като формите се пълнят до малко повече от половината, за да имат място да набухнат.
Отгоре са поднесени с разбита сладкарска сметана.
А тук са в един вариант с добавена халва към тях, без да е увеличено брашното, тъй като халвата не е "мокър" продукт и съответно не е нужно.
И още нещо, уникално вкусни, сочни и ароматни стават ако към основната смес добавите настъргана ябълка, добавя се след брашното!
Коментари
Публикуване на коментар