АСПЕРЖИ



Малко полезна информация относно продукта от тук : https://www.24kitchen.bg/articles/kak-se-prigotvyat-asperzhi

Аз лично прегледах доста клипчета с начина на приготвянето им и 90% от тях бяха приготвени по следния начин : 
В загрят тиган със зехтин и пресован/наситнен чесън добавяте аспержите за 5 до 8 минути!

Но тъй като чесъна доста бързо изгаря, аз използвах цели скилидки, само наполовени на две, като от себе си добавих още и дафинов лист, зърна черен пипер, карамфил и малко розмарин....


А соса към тях, първоначално трябваше да бъде холандез, но естествено в последния момент реших да импровизирам, отново..... за което не съжалявам, използвах равни количества цедено кисело мляко и майонеза, към които добавих малко горчица и лимонов сок.Отгоре наръсих с така любимите напоследък семена от коноп, които придават така вълшебен вкус на всичко, към което се добавят :





















Коментари

Популярни публикации