БЪРЗИ ГЮЗБЕМИ
Гюзлемите, както знаем, по принцип се точат, но когато нямате време за това - ето един доста добър вариант. Единствено трябва да се снабдите с турски ръчно точени кори и един доста голям тиган!
Освен кори, ще ви трябва и малко масло и плънка - (като нашата в случая беше от кашкавал) - като може да използвате и сирене или комбинация от двете. Също така добре се получават и със зеленини, като спанак, лапад, та дори и с лапад с ориз или спанак с ориз, като също може да се добави и сирене към тях, а за мъжката част могат да бъдат приготвени с кайма и лук.....просто както ви харесват.
Единствено ако не разполагате горепосочените кори, може да ги замените с други, но да бъдат от по-плътните...по принцип се намират и от тези :
Но в този случай, към плънката е хубаво да добавите яйца и струйка мазнина, тъй като самите кори са по-твърди!
Ето как ги приготвихме ние :
тези кори са кръгли и доста големи, затова ги разрязвам на две- най лесно е с ножица , наръсвам с кашкавал :
след това сгъвам, като плик :и в тигана с много малко мазнина :
като маслото го добавям докато се пекат :
и това е !
А и една полезна идея - запалването на свещи около котлона намалява миризмите от готвенето!
А тези са със зеленинийки ;)
По всяко време мога да ги ям
ОтговорИзтриване