ИДЕЙКИ С ЦВЕКЛО
Най-често прилаганата рецепта с цвекло у дома е за следната свежа есенна салата :
Съдържа прясно зеле, моркови, алабаш и цвекло - всичките в настърган вид!
Овкусена със зехтин, лимонов сок,сол и малко гъст сироп от нар!
Както и една много добра комбинация от зеле,цвекло,моркови и целина(глава)
Следващия вариант изглежда така :
Приготвя се от настъргано цвекло, леко овкусено със сол и зехтин и добавена заквасена сметана към него.
Розичките отгоре са от крема сирене (шприцовано)!
И още един вариант,който е за пълнено цвекло :
Тук цвеклото се сварява предварително, издълбава се и след това се пълни с крема сирене, което е разбито със заквасена сметана!
Следващият вариант е с булгур:
Цвеклото тук е настъргано на най-ситната част на рендето, след това овкусено и към него съм добавила от ситния турски булгур, който само се попарва с вода, до набъбване и обикновено се използва за Късър и Табуле, та може да се каже че е разновидност на Табуле-то, но с цвекло, а отгоре има настнени на кубчета зелени чушки тип сиврия. Ето как изглежда булгура - води се " кьофтелик" :
(за тази салата съм го попарила с гореща вода в съотношение 1:2)
И още един интересен вариант, който е с китайско оризово фиде ,за съжаление снимката е доста лоша, но пък вкуса няма забележки:
Тук отново настъргано цвекло и моркови, овкусени със сол и зехтин и оставени така да престоят известно време, за да си пуснат водата- както се казва и след това към добавям предварително попарено до полу готовност оризово фиде, което поемайки от соковете на зеленчуците се оцветява така...
И спагети с цвекло!
Коментари
Публикуване на коментар