ЧЕРНА ЛЕЩА БЕЛУГА ВЪРХУ КАНАПЕ ОТ КАРОФЕНИ БЛИНИ
Черна леща, "белуга" - богата на протеини, фибри, желязо и антиоксиданти!
Казват , че 100 грама черна леща покриват 48% от дневната нужда от желязо.
За рецептата са ви нужни :
- черна леща (аз използвах Крина/около 1/2 от кутията)
- 3,4 средно големи картофа
- 1 яйце
- 1 (малка)ч.ч. кисело мляко с добавена 1 ч.л.сода бикарбонат към него
- 1/2 ч.ч.брашно
- 1/2 от малка заквасена сметана
- сол
- зехтин
- девесил
Лещата се сварява до готовност, овкусява се с малко сол, зехтин и девесил .
За картофените блини сварявате картофите, след това към тях добавяте солта, яйцето, киселото мляко и брашното.Трябва да се получи не много гъсто тесто, което се изсипва в загрят тиган с малко мазнина с помощта на лъжица и след около по 3 минутки и от двете страни са готови. След това към тях добавяте сварената и вече овкусена леща, като за спойка използвате сметаната и готово :
П.П. - Ние овкусихме тестото за блините с малко къри, куркума, червен и черен пипер, може да си ги овкусите с вашите любими подправки!
За рецептата са ви нужни :
- черна леща (аз използвах Крина/около 1/2 от кутията)
- 3,4 средно големи картофа
- 1 яйце
- 1 (малка)ч.ч. кисело мляко с добавена 1 ч.л.сода бикарбонат към него
- 1/2 ч.ч.брашно
- 1/2 от малка заквасена сметана
- сол
- зехтин
- девесил
За картофените блини сварявате картофите, след това към тях добавяте солта, яйцето, киселото мляко и брашното.Трябва да се получи не много гъсто тесто, което се изсипва в загрят тиган с малко мазнина с помощта на лъжица и след около по 3 минутки и от двете страни са готови. След това към тях добавяте сварената и вече овкусена леща, като за спойка използвате сметаната и готово :
П.П. - Ние овкусихме тестото за блините с малко къри, куркума, червен и черен пипер, може да си ги овкусите с вашите любими подправки!
Коментари
Публикуване на коментар