СИРЕНЦЕ - МЕЗЕНЦЕ
Едно страхотно студено предястие от сирене!
Чудно мезе за вино!
А също е и практично, тъй като аз го приготвям от някое по-застояло в хладилника сиренце, което изкисвам и то става хем по-безсолно, хем по-меко и съответно идеално за целта!
А в случай, че нямате време да изкисвате, просто много добре измивате сиренето с топла вода, след което го намачквате с малко разтопено масло и става идеална смес са приготвяне на топчета. А те самите, след като се оформят с леко влажни ръце , се овалват в желаните подправки, като червен пипер, куркума, или различни комбинации от подправки, към които може да добавите и шарена сол, както и наситнени зеленини или семена!
Освен това маслото може да бъде заменено с майонеза, заквасена сметана или цедено мляко,именно така са приготвени и тези, овалвани в наситнен магданоз, жълти и червени чушки, както и куркума и червен пипер:

А другото предястие на снимката е : https://lifefoof.blogspot.com/2019/10/blog-post_38.html
Коментари
Публикуване на коментар