БЪРЗИ ГЮЗБЕМИ

  
Гюзлемите, както знаем, по принцип се точат, но когато нямате време за това - ето един доста добър вариант. Единствено трябва да се снабдите с турски ръчно точени кори и един доста голям тиган!

 Освен кори, ще ви трябва и малко масло и плънка - (като нашата в случая беше от кашкавал) - като може да използвате и сирене или комбинация от двете. Също така добре се получават и със зеленини, като спанак, лапад, та дори и с лапад с ориз или спанак с ориз, като също може да се добави и сирене към тях, а за мъжката част могат да бъдат приготвени  с кайма и лук.....просто както ви харесват.

Единствено ако не разполагате горепосочените  кори, може да ги замените с други, но да бъдат от по-плътните...по принцип се намират и от тези :



Но в този случай, към плънката е хубаво да добавите  яйца и струйка мазнина, тъй като самите кори са по-твърди!







Ето как ги приготвихме ние :
тези кори са кръгли и доста големи, затова ги разрязвам на две- най лесно е с ножица , наръсвам с кашкавал  :
след това сгъвам, като плик :
и в тигана с много малко мазнина :
като маслото го добавям докато се пекат :


и това е !



А и една полезна идея - запалването на свещи около котлона намалява миризмите от готвенето!



А тези са със зеленинийки ;)

Коментари

Публикуване на коментар

Популярни публикации