КАРФИОЛЕНИ КЮФТЕНЦА
Кюфтета! У дома се приготвят от какво ли не...от боб.... нахут...и от ориз дори, но тези от карфиол наистина заслужават своето внимание. Вкусни са!
Ето и нужните съставки, които в случая са приблизителни, тъй като реално количеството на яйцата и брашното които трябва да добавите, зависи от количеството на карфиола:
Аз използвах:
- карфиол (настърган на ситно) - 1/2 малка глава
- яйца - 3 броя
- царевично брашно - около 3 супени лъжици
- кашкавал - около 100/150грама
- куркума
- черен пипер
- червен пипер
- сол
- олио за пържене
Та, както казах, в зависимост от това какво количество карфиол сте настъргали, зависи колко яйца ще ви трябват до оформянето на смес, аз бях счупила едно яйце, но се оказа че карфиола поема доста,и добавих още две...
Брашното изсипах отгоре, докато хубаво се покрие сместа, като след това добавих още малко , докато постигна този резултат :
Смес от която може да се оформят кюфтета, но задължително с влажни ръце...
Потопих ги само в царевично брашно и пържих в тиган с мазнина, като ако използвате фритюрник или пържите в маслена баня , топките ще изглеждат доста по-кръгли,няма да го има това леко смачкване при обръщането, но аз просто предпочитам тигана...
Това е, може да овкусите по ваш избор или да добавите и нещо друго освен кашкавал!Може би малко маслини, сушени домати, а защо не и гъби....
============================================
А ето и едни вариант за паниран карфиол!
Предварително бланширани,с добавена куркума във водата,оваляни в брашно овкусено с желаните подправки, след това в яйце и в тигана!
И още една идея тук :
Коментари
Публикуване на коментар