КЮФТЕТА ОТ НАХУТ
Нужно ви е само сварен нахут (може и от консерва) , яйце и брашно за паниране и олио за пържене!
Нахута се пасира, аз го блендирам в кана и добавям малко от водата, за да се разбие по-лесно и съответно след това добавям малко брашно към сместа,около 2 с.л. на една малка консерва, за да може по-лесно да се оформят кюфтетата.Овкусявам със сол и черен пипер, като по желание може да добавите и лук, червен пипер, може и наситнена чушка, нашите бяха натурални.
След това с влажни ръце потапям в брашно, след това в яйце и в тигана с мазнината.
Също добре се получава, ако използвате царевично брашно, както към сместа, така и за панирането!
А ето и още една идея от "старите тефтери" - както се казва, или по-скоро от старите албуми във фейсбук , а именно кюфтета от боб:
Коментари
Публикуване на коментар