РАЗЯДКА С МОРКОВИ

Ако искате да разнообразите то...
Ето нещо бързо, идейно, икономично и най-важното вкусно - заимствано от турската кухня!
А и моркови има по всяко време на годината, така че рецептата е просто чудесна !

Трябват ви само:
 - около една връзка или 4,5 големи моркова
 - една малка кофичка заквасена сметана
 - масло(около 100гр.) + малко олио
 - сол
Морковите - настъргвани и в тиган с мазнина, като за начало слагам олио, а по-късно по малко добавям няколко бучки масло, докато се задушават, което(задушаване)продължава докато омекнат морковите!След като изстинат добавям сметана, предварително овкусена със солта и готово!
   Това беше оригиналния вариант, който в Турция повечето приготвят дори на сух тиган, но така не са толкова вкусни.

   И естествено още един МОЙ вариант на същата салата/разядка,поднесена по-малко по-различен начин...
Задушените моркови застлани на тънък слой в широк поднос и залети със сметаната + запържено масло с подправки и наръсена с орехи:
 
Ето и последния ми малко по празничен вариант на салатата, покрита с микс от равни количества майонеза, сметана и цедено мляко, запържено масло с различни подправки и орехи :
 

Коментари

Популярни публикации