ТАБУЛЕ
Използвам от ситния турски булгур, който само се попарва с гореща вода, като съотношението, което понякога зависи от марката на булгура е 1:2 или 1ч.ч. булгур / 2ч.ч. гореща вода.
И до тук с точността, от тук нататък всичко е на око и на настроение, основната съставка е магданоз...мноого магданоз, малко доматки на дребни кубчета, както и краставички....оттам на татък, както казах фантазия...добавям какво ли не.
На горепосочената снимка е с 3 вида чери домати, царевица и маслини каламата, естествено и много магданоз и задължително овкусена със сол,не малко зехтин и много лимонов сок, на тази салата доста й подхожда лимоновия сок!
Ето и един вариант, който освен такъв има и наситнени лимончета:
И едно уточнение - след попарване булгура трябва да остане леко твърд, т.е. да е полу-готов, така сякаш му трябва още малко вода, но най-добре да го оставите точно така, защото именно така ще поеме солидното количество лимонов сок, както и зехтин с които се овкусява! И естествено след известен престой , става още по-хубава!
Коментари
Публикуване на коментар