ШОКОЛАДОВА ТОРТА В ЧАША
ПРОДУКТИ :
За блата :
2 яйца
1ч.ч.захар
100 мл.олио
100 мл. прясно мляко
+ 1ч.ч. брашно с добавен 1 пакет бакпулвер и 3с.л. какао
За крема:
1 пакет крем шанти (от турските, може да се замени с със сладкарска сметана)
200 мл. прясно мляко
100гр. шоколад
ПРИГОТОВЛЕНИЕ:
С помощта на миксер разбивате яйцата, добавяте захарта и след образуването на кремообразна смес добавяте олиото и прясното мляко.
Сухата смес от брашно, бакпулвер и какао , пресявате заедно и добавяте към яйчената смес, но вече без миксера, а с помощта на телена бъркалка или шпатула. Сместа изсипвате в кръгла намаслена тавичка, изпичате в загрята фурна, до суха клечка.
Оставяте да изстине и през това време приготвяте крема, като разбивате сметаната според указанията (в моя случай беше чрез добавяне на 200мл студено прясно мляко) и добавяте разтопения но водна баня(или в микровълнова) шоколад.
Вече изстиналия блат нарязвате на кръгове, най-добре със самата чаша, в която ще сглобите тортата....а сглобяването става като започнете с крема и редувате блат и крем и завършите с крем.
Отгоре посипвате с трохи от образувалите се парченца ,при изрязването на кръговете.
Един вариант в чинийка:
Както и вариант за възрастни, където блатовете са напоени с микс от Бейлис + Уиски, много леко...тук-там за вкус :
Коментари
Публикуване на коментар