ТЕЛЕШКО С ЛАПАД
За тази рецепта ще ви трябват :
- 300гр.телешко месо
- една връзка лапад
- една връзка зелен лук
- 1 суп.л. концентрирано доматено пюре
- 250 мл. доматен сос
- 1,2 скилидки чесън
- сол
- олио
Аз готвя лапад, без да го бланширам/запарвам предварително.Измивам го добре, нарязвам го, като отстранявам дебелата част от дръжките и пристъпвам към готвенето му.
В нагрятия тиган с мазнина пускаме наситнения зелен лук, разбъркваме няколко пъти и добавяме, доматеното пюре и след като разбъркаме и него няколко пъти , добавяме наситнения чесън и почти веднага, за да не загори добавяме нарязания лапад:
и след като омекне идва ред на вече свареното месо...
Тук е момента да налеете малко вода или за използвате от бульона,като аз лично не го използвах, тъй като при варенето в тенджера под налягане, той няма как да се сменя, както при варенето в нормална тенджера, където може да "отпенвате" или да сменяте водата. Добавите и солта и оставяте лапада да омекне, докато поври заедно с месото,количеството на водата е около 1 чаена чаша, или в зависимост от съда - докато наполовина покрие лапада и месото.И след като тя изври и почти се изпари, наливате доматения сос...
оставяте да покъкри до сгъстяване
и след още 10-тина минутки имате вече готово ястие :
Коментари
Публикуване на коментар