БОРАНИЯ С ЛАПАД



ПРОДУКТИ :

- 1 връзка лапад
- 2 стръка зелен лук
- 1 стрък зелен чесън
- 5,6 листа леорда
- 1 ч.л.брашно 
- щипка сол
- 3 с.л. мазнина

 за соса:
- 1/2 кофичка кисело мляко
- 1 с.л. майонеза
- 2 с.л. заквасена сметана
- 1 скилидка чесън
- щипка сол

за заливане отгоре:
- масло + подправки (червен пипер, пул бибер, изот бибер, куркума)

за украса (по желание) :
- 1 сварено яйце 

ПРИГОТВЯНЕ:
Лапада се запарва в гореща вода за 2,3 минутки. През това време наситнените стръкове зелен лук, чесън е леорда отиват в нагрятия тиган с мазнина.След това към тях добавяте и вече попарения, изцеден и наситнен лапад, както и щипка сол, готвите ги заедно 2,3 минутки и добавяте брашното + 1 ч.ч.(студена) вода - до образуването на не много гъста кашичка. Която оставяте да покъкри слаб огън за още няколко минутки, след което махате от котлона и оставяте да изстине.
През това време обърквате киселото мляко, майонезата и сметаната, като към тях добавяте и чесъна и солта. Така приготвената смес добавяте към вече изстиналия лапад.Поднасяте със запържени подправки в масло и настърганото яйце.


 Доста добре се съчетава с Лаваш...






Коментари

Популярни публикации