ХЛЕБНИ РУЛЦА ИЛИ ЕДНИ МОДЕРНИ ПЪРЖЕНИ ФИЛИЙКИ

Един малко по-различен вариант на класическите пържени филийки, така любими на всички, както и скъп спомен от детството. И макар че при класическия вариант ,целта е да се оползотвори изсъхналия хляб, аз често ги правя с пресен хляб ,стават по-сочни и меки. Освен това използвам от тънкия тостерен черен хляб, а панировката ми е в следното съотношение :

1 яйце
1 с.л. кисело мляко (с връх)
1 с.л. брашно (равна)
       (всичко до гладка каша)


Между другото, спомням си че преди време,сме ги правили и с прясно мляко, по една рецепта от  детска книжка, която бяхме взели от библиотеката....ето я и въпросната рецепта :

Направихме ги точно ката както е описано и се получиха доста добре! Но сега да се върнем на рецептата за модерните пържени филийки или Хлебни Рулца: 

Тук препоръчително е да използвате тостерен хляб, тъй като той има квадратна форма и е по-лесно за оформяне. Ето и самия начин на оформяне : краищата на всяка една филийка се отстраняват с нож,след което, вече така нарязаните филийки се разточват с точилка, което спомага за по-лесното им навиване.А навиването става след като се наръсят с рендосан кашкавал, който пък от своя страна спомага и за слепването на рулцата, но в случай, че кашкавала ви е по-сух, може просто да ги забодете с клечки за зъби,за да не се отвиват, вече навитите рулца. А след като се навият, се потапят в горе споменатата панировка с кисело мляко и се пържат в тиган с мазнина!
Eто как изглеждат в готово състояние :
  И един вариант с по-различно паниране, където рулцата се потапят първо в разбито яйце и след това в царевично брашно, а използвания хляб тук е бял:

Както и пържени филийки в кашкавалена коричка, където филийки се обгръщат с рендосан кашкавал, след това в панировка,която по-скоро се намазва с помощта на четка, за да не изпада кашкавала и отново в тигана...

Коментари

Популярни публикации