ШОКОЛАДОВИ МЪФИНИ



2 ч.ч.брашно
1 ч.ч.кисело мляко
1 ч.ч.разтопено масло
2 яйца
1 ч.ч. чаена чаша захар
4 с.л. какао
1 ванилия
1 ч.л.бакпулвер
100 грама натурален шоколад
+ една голяма с.л. Нутела - при наличие...

Първо смесвате сухите съставки.
Разбивате яйцата и захарта  до побеляване и към тях добавяте киселото мляко и разтопеното масло ,а накрая обединявате двете смеси.
  Шоколадът се начупва на парченца и се добавя към вече готовата кексова смес.
  Сместа се изсипва в тава за въфини с хартиени чашки и пече в загрята фурна на 180гр. за около 20-тина минути.

Някой уточнения:
Добре е яйцата да са на стайна температура.
Сухите съставки се добавят към мокрите, постепенно чрез бъркане на ръка, за да се контролира процеса на сгъстяване на сместа. Понякога зависи както от брашното , така и от влажността на помещението, така че просто наблюдавайте сместа и не е проблем ако не изсипите цялата брашняна смес.Тестото не трябва да става прекалено гъсто, така мъфините ще станат твърди, както и не трябва да става и прекалено рядко, защото така мъфините ще станат недоизпечени, така че може и да се наложи да се добави и още малко брашно понякога.

Коментари

Популярни публикации