ШПЕЛЦЕ С КЪРИ ПАСТА СЬОМГА И СКАРИДИ

Това е една импровизация, за която е нужно това което виждате на снимката,  с тази разлика, че от шпелцето съм използвала половин опаковка, а от къри пастата 2 с.л. + още и зехтин, сол,черен пипер...
(Скаридите са бейби , коктейлни, а сьомгата е пушено филе - така че не им трябва дълго готвене...)

Ето и начина на приготвяне : сварявате шпелцето до полуготовност в солена вода, което всъщност не става толкова бързо, като спагетите например,иначе доста увеличават обема си, може да се ориентирате по това или да опитвате периодично. Така приготвени ги изцеждате и оставяте на страна, полети с малко зехтин, за да не залепнат.
В дълбок тиган със зехтин  добавяте чери доматките, по желание може и скилидка пресован чесън,скаридите и сьомгата и след 2 до 3 минутки добавяте и шпелцето, обърквате добре и след още 2 до три минутки добавяте къри пастата и ястието е готово!
 

Коментари

Популярни публикации