BULGUR KOFTELI CORBA или както го прекръсти последното ми дете - Веганска супа топчета
KUTAHYANIN MESHUR SIKICIK CORBASI
Рецептата видях в тик ток, така както следва :
А ето и начина :
Запарвате булгура с гореща вода (1:1) , към него добавяте тараната, брашното, подправките, настъргания лук,пресования чесън и салчата, като на мен лично ми се наложи да добавя още една лъжица от нея, за да получи по хомогена смес, от която да мога да оформя кюфтенцата..
![]() |
след като ги оформите,което е най пипкавата част...ги овалвате в брашно
от друга страна (бих казала в същото време, но знам че нямате четири ръце, освен ако някой не се притече на помощ...но да не се отплесваме ОТНОВО 😆) та - подготвяте булъона като в тенжерата разтопите малко масло със струйка олио,за да не прегори добавяте още малко от:
(Nane - то ) или по български - джоджън, а по европейски - мента,
червен пипер
и доматената паста / салча(1суп.лъж.),
доливате около литър вряща вода(направо от каната, затова знам че е литър 😅😅)
и пускате кюфтенцата вътре, да си поврат няколко минутки в страхотния булъон и да се свържат в съюз наречен - Турска чорба от Кютахия...
Като съответно те леко се понадуват и си стават почти кюфтаци 😀 не е проблем, но ако държите да са дребнички, то тогава трябва да ги оформите една идея още по дребни...
Сервира се с лъжица кисело мляко отгоре, което между другото подхожда идеално и запържени червен пипер в масло, като аз използвах пул бибер и изот - за пикантност...
😉
Коментари
Публикуване на коментар