BULGUR KOFTELI CORBA или както го прекръсти последното ми дете - Веганска супа топчета

                     

                    KUTAHYANIN MESHUR SIKICIK CORBASI 

 

Рецептата видях в тик ток, така както следва :


А ето и начина : 

Запарвате булгура с гореща вода (1:1) , към него добавяте тараната, брашното, подправките, настъргания лук,пресования чесън и салчата, като на мен лично ми се наложи да добавя още една лъжица от нея, за да получи по хомогена смес, от която да мога да оформя кюфтенцата..




след като ги оформите,което е най пипкавата част...ги овалвате в брашно

от друга страна (бих казала в същото време, но знам че нямате четири ръце, освен ако някой не се притече на помощ...но да не се отплесваме ОТНОВО 😆) та  -  подготвяте булъона като в тенжерата разтопите малко масло със струйка олио,за да не прегори добавяте още малко от: 

(Nane - то ) или по български - джоджън, а по европейски - мента, 

червен пипер

и доматената паста / салча(1суп.лъж.), 

доливате около литър вряща вода(направо от каната, затова знам че е литър 😅😅)

и пускате кюфтенцата вътре, да си поврат няколко минутки в страхотния булъон и да се свържат в съюз наречен - Турска чорба от Кютахия...

Като съответно те леко се понадуват и си стават почти кюфтаци 😀 не е проблем, но ако държите да са дребнички, то тогава трябва да ги оформите една идея още по дребни...

   Сервира се с лъжица кисело мляко отгоре, което между другото подхожда идеално и запържени червен пипер в масло, като аз използвах пул бибер и изот - за пикантност...


 


😉

Коментари

Популярни публикации