Паниран карфиол
Нищо особено в приготовлението, целта на този пост е по скоро рецептата да ми изниква в търсачката, при написването на карфиол, просто като идея, тъй като се оказа че бях забравила за този вариант на приготвяне на гореспоменатият продукт 😎
Ето и на бързо описанието, точно толкова бързо - колкото е и самото му приготвяне :
Карфиола се накъсва на розички, бланшира се с вряла вода в купа с капак (не пластмасова)за 5,6 минутки, след което изцеден и още мокър потапяте в брашно, после в яйце и от там направо в тигана с мазнината и това е!
Хубаво е да овкусите брашното с подправки и имайте предвид че за една глава карфиол са ви необходими 3, 4 яйца, за панирането му.
Коментари
Публикуване на коментар