ХУМУС ОТ ТУРСКА ЛЕЩА
Да ти пратят линк с рецепта в тик ток и да станеш и да я направиш...на момента - яко!
Както и самата рецепта, с която официално обявявам че живота на хумуса с нахут приключи за нас...
и като казвам нас имам предвид моя милост и човека откривател на въпросната рецепта :
...останалите все още не са го опитали, нооо ще имат доста такива възможности, тъй като тази рецепта моментално влиза в категория "като за гости"
Ето го и гореспоменатия клип с рецептата : https://www.facebook.com/reel/1030703458201656
Както и накратко от мен :
Сварявате лещата като аз лично не съм я накисвала, сварих един пръст леща с два пръста вода отгоре, до пюре..знаете при турската леща този ефект се постига много бързо, след това в блендера с 1ск.чесън, 3ч.л.сусамов тахан,сока на половин лимон и тъй като след това срещнах трудности в блендера, си добавих и 3ч.л.кисело мляко, овкусих със сол, добавих куркума за цвят и накрая залях със запържено олио + пул бибер(на турски)или чили(по европейски) ...а и пушен червен пипер - нещо много важно 😉
И това е, но оказа се че освен за гости е много подходящ и за разходка сред природата и не знам дали от чистия въздух, но определено на другия ден беше доста по вкусен!
Ето и едни други красоти 😏😀
Ето и обещаното представяне на гореспоменатият ни вече любим хумус - пред гости (неговият дебют 😎) :
Макар че, докато приготвях останалите хиляда неща на веднъж и освен това и говорех по телефона, долях малко повече вода докато ври лещата, понеже се изпари, а не беше готова и съответно се получи една идея по рядък хумус, честно казано мислех дори да го направя на супа, бях се отчаяла от него, но той пък изтивайки взе че се сгъсти и всичко беше наред, но определно е по вкусен когато е по гъст, по плътен е тогава иначе е по блуткав...но при подготовка на парти е така, случват се такива неща...
Ето ни и самите нас, при нас няма недостатъци 😀
всеки с половинката си по цвят 😊
Коментари
Публикуване на коментар