Чий кюфте - полуфабрикат
Въпреки че имах определени предразсъдъци, се оказа доста вкусно.
Приготвено е абсолютно стриктно по описанието, нещо нехарактерно за мен, но като за първи път обикновено и чак след това идва ред на великите експерименти.
Само с една тънкост : пригответе го от предния ден, става по хубаво като престои, ако го оформите веднага, като мен - от мерак... като постои на масата връхчетата му изсъхват, потъмняват, а ако го оставите да пренощува в хладилника - няма да има такъм проблем, а й става доста по вкусно....самия булгур поема се накисва по добре , както и се оформя по лесно!
Хубаво е сместа да се остави в купа с капак или подходящ съд завит със стреч фолио, да няма много въздух, да е разтлана добра по съда (неоформена естествено)и това е всичко...а и още нещо, подходящо е за гости, тъй като се получава не малко количество, подноса който е на снимката беше едва 1/3 от цялото количество!
Сервира се със зелена салата, лимон и сос от нар :
И дебют пред гости 😉 :
Коментари
Публикуване на коментар