Бърза Туршия / 24 часа

    Има много рецепти, включващи определението "бързи" в номенклатурата  си, ноооо тази рецепта, за тази туршия е не просто бърза, а направо мигновена!

  Условието е да престои 24 часа, но повярвайте ми , беше нападната още дори преди да бъде охладена дори, не знам дали защото просто сме "зажаднели" за туршия, все пак е минала почти година от последната консумация, нормално..все пак кой яде туршии през лятото...но да не се отклоняваме много и да ви драсна рецептата, та опитайте сами :

Започвам със саламурата, защото зеленчуците могат да варират...

А за нея ви трябват само :

4 супени лъжици сол

4 супени лъжици захар

170 мл. олио

250 мл. оцет

Като разбира се може да си добавите зърна черен пипер, бахар и други подобни, каквито обичате, но честно да ви кажа, при условие че зелето е наситнено, аз предпочитам да не добавям.

Нещо което сега ми хрумна, може и да я направите леко пикантна!

Така от горепосочените продукти сварявате саламура, не е нужно дълго време около 2, 3 минутки и е готова. Докато е още гореща заливате зеленчуците, обърквате много добре и прибирате в хладилника да се охлади и да престои 24часа, но както казах според мен може да се консумира веднага...казвам го от опит 😄

А относно зеленчуците, като за това количество саламура ще ви трябва една средно голяма зелка- бяла, като аз добавих и една малка зелка - лилава, както и малко моркови, червени чушки, полу червени доматки и краставички - като те са по скоро за вкус, по две три от тях. Като както казах със зеленчуците може да се варира, може да добавите карфиол, целина , цвекло и каквото се сетите и обичате. 










Коментари

Популярни публикации