Бърза Туршия / 24 часа
Има много рецепти, включващи определението "бързи" в номенклатурата си, ноооо тази рецепта, за тази туршия е не просто бърза, а направо мигновена!
Условието е да престои 24 часа, но повярвайте ми , беше нападната още дори преди да бъде охладена дори, не знам дали защото просто сме "зажаднели" за туршия, все пак е минала почти година от последната консумация, нормално..все пак кой яде туршии през лятото...но да не се отклоняваме много и да ви драсна рецептата, та опитайте сами :
Започвам със саламурата, защото зеленчуците могат да варират...
А за нея ви трябват само :
4 супени лъжици сол
4 супени лъжици захар
170 мл. олио
250 мл. оцет
Като разбира се може да си добавите зърна черен пипер, бахар и други подобни, каквито обичате, но честно да ви кажа, при условие че зелето е наситнено, аз предпочитам да не добавям.
Нещо което сега ми хрумна, може и да я направите леко пикантна!
Така от горепосочените продукти сварявате саламура, не е нужно дълго време около 2, 3 минутки и е готова. Докато е още гореща заливате зеленчуците, обърквате много добре и прибирате в хладилника да се охлади и да престои 24часа, но както казах според мен може да се консумира веднага...казвам го от опит 😄
А относно зеленчуците, като за това количество саламура ще ви трябва една средно голяма зелка- бяла, като аз добавих и една малка зелка - лилава, както и малко моркови, червени чушки, полу червени доматки и краставички - като те са по скоро за вкус, по две три от тях. Като както казах със зеленчуците може да се варира, може да добавите карфиол, целина , цвекло и каквото се сетите и обичате.
Коментари
Публикуване на коментар