ПЕСТО ОТ БОСИЛЕК
Това е моето песто, което съвсем не е типичното песто дженовезе.....приготвено е много простичко и честно да си призная така ми харесва повече, понеже се получава едно много наситено босилеково песто или по-скоро пастет и аз като човек който обожава босилека по принцип, съм очарована от резултата.
Та , така наречения пастет се получава по следния начин :
Измивате босилека, отстранявате дръжките / използвате само листата, пускате ги в блендера и започвате да разбивате, като на тънка струйка добавяте зехтин и така до получаването на гъста каша. След това добавяте сол на вкус и сте готови.Единствения недостатък е че ще ви трябва доста босилек, в смисъл , че няма как да се получи с една малка връзка, купена от пазара или магазина. Моя е градински и от него има в изобилие - особено в един такъв момент, когато няма обиране, както се казва, а и освен това босилека не издържа много - откъснат.Така че това е прекрасен вариант за опълзотворяването му.
Така приготвен има много наситен цвят и вкус и е много подходящ освен за салати, спагети и къде ли не....най-вече за шарените хлебчета които приготвям с него, а как ухаят....с готово песто никога не съм постигала този ефект : https://lifefoof.blogspot.com/2019/09/blog-post_16.html
Ето как изглежда тази прелест :
Та , така наречения пастет се получава по следния начин :
Измивате босилека, отстранявате дръжките / използвате само листата, пускате ги в блендера и започвате да разбивате, като на тънка струйка добавяте зехтин и така до получаването на гъста каша. След това добавяте сол на вкус и сте готови.Единствения недостатък е че ще ви трябва доста босилек, в смисъл , че няма как да се получи с една малка връзка, купена от пазара или магазина. Моя е градински и от него има в изобилие - особено в един такъв момент, когато няма обиране, както се казва, а и освен това босилека не издържа много - откъснат.Така че това е прекрасен вариант за опълзотворяването му.
Така приготвен има много наситен цвят и вкус и е много подходящ освен за салати, спагети и къде ли не....най-вече за шарените хлебчета които приготвям с него, а как ухаят....с готово песто никога не съм постигала този ефект : https://lifefoof.blogspot.com/2019/09/blog-post_16.html
Ето как изглежда тази прелест :
Коментари
Публикуване на коментар