БИСКВИТЕНО РУЛО
Това е една, така наречена " Ретро" рецепта - от старите тефтери с пожълтелите страници!
Предполагам, че почти всички баби или майки,в зависимост от това на каква възраст сте самите вие , са ви я приготвяли, като сте били деца...и за да не я забравяме и ние, и още по-хубаво, за да можем да си я приготвяме с нашите деца, то ето я и самата нея - нейно величество Рецептата:
Продукти:
2 опак.бисквитки Роден край
1 малка кофичка заквасена сметана
1 малка опак. чисто масло от 125гр.
2 с.л.пудра захар
ягодово сладко за слепване
и едно щастливо дете :)
Приготване:
Бисквитките се залепват една за друга с помощта на сладкото, редите на не много дълго руло, по-добре да бъдат няколко по-малки, така по-лесно се овалват след това. А самото овалване става, като внимателно ги поставите в смес от маслото, оставено предварително на стайна темп. до омекване, към него сметаната и захарта.Ако ви е по-удобно може просто да ги намажете със шпатула.
Така приготвеното руло се овалва/наръсва със смлени бисквитки , понеже не всички вкъщи обичат орехи, а й така става още по-меко.
Но за да стане меко всъщност , рулото трябва да "пренощува" в хладилника , някъде скрито, за да не се "изпари" до сутринта..
Оставя се да престои обвито във фолио!
При поднасяне се реже под наклон!
Ето и стъпките в снимки , с моята вече голяма, малка дъщеря ;)
не забравяйте, хубаво да оберете всичко...
ние приготвили сме половин доза , а готовите рула са залети с ягодов топинг!
Предполагам, че почти всички баби или майки,в зависимост от това на каква възраст сте самите вие , са ви я приготвяли, като сте били деца...и за да не я забравяме и ние, и още по-хубаво, за да можем да си я приготвяме с нашите деца, то ето я и самата нея - нейно величество Рецептата:
Продукти:
2 опак.бисквитки Роден край
1 малка кофичка заквасена сметана
1 малка опак. чисто масло от 125гр.
2 с.л.пудра захар
ягодово сладко за слепване
и едно щастливо дете :)
Приготване:
Бисквитките се залепват една за друга с помощта на сладкото, редите на не много дълго руло, по-добре да бъдат няколко по-малки, така по-лесно се овалват след това. А самото овалване става, като внимателно ги поставите в смес от маслото, оставено предварително на стайна темп. до омекване, към него сметаната и захарта.Ако ви е по-удобно може просто да ги намажете със шпатула.
Така приготвеното руло се овалва/наръсва със смлени бисквитки , понеже не всички вкъщи обичат орехи, а й така става още по-меко.
Но за да стане меко всъщност , рулото трябва да "пренощува" в хладилника , някъде скрито, за да не се "изпари" до сутринта..
Оставя се да престои обвито във фолио!
При поднасяне се реже под наклон!
Ето и стъпките в снимки , с моята вече голяма, малка дъщеря ;)
ние приготвили сме половин доза , а готовите рула са залети с ягодов топинг!
Коментари
Публикуване на коментар