ПЪЛНЕНИ МАКАРОНИ
Да си призная, стават доста бавно, много пипкави, както биха казали бабите ни, но пък това е една страхотна идея, особено в ситуацията, в която сме изпаднали всички в момента с този Корона вирус. Та ако разполагате с два броя деца, под карантина, които доста често използват израза - скучно ми е, то тогава рецептата е точно за вас. Впрягате ги и тях и така с общо 6 броя ръце, нещата се случват доста по-бързо!
А макарони, както знаете ,вече има във всяка една къща, при това със стекове ,та за да не започнат да ви гранясват ,ето едно от хилядите им приложения :
Макароните са от този вид :
Така, както са в сурово състояние, се пълнят с кайма, като това се случва с подходящ пош или шприц с тънък накрайник, но е възможно да ви се задръства, както беше при нас и на практика ги напълнихме чрез другия край на едни малки чаени лъжички, но може и на ръка...
След като се напълнят , внимателно се пускат във вряща, подсолена вода, която не трябва да е много голямо количество и на не много силен огън.
След като се сварят, се заливат с кисело мляко, което по-желание, може да бъде обогатено с една чаена лъжичка майонеза или заквасена сметана.
Отгоре се залива със запържено масло с подправки, поради което каймата която изпозвахме, беше неувкосена.
А количествата са горе долу следните 250гр. кайма на около половин пакет макарони, или просто пълните, докато свърши един от продуктите ,или по вероятно, докато ви омръзне. И във втория случай, може просто да пуснете около една шепа от не напълнените макарони, за да имате достатъчно количество готово ястие, което между другото се изяжда за секунди, т.е. е доста вкусно!
Коментари
Публикуване на коментар