Броколи Точици / Broccoli tots
Продукти :
Една глава броколи
1 яйце
1/2 опаковка солени бисквити тип Çizi или други,
които могат да бъдат заменени и с галета - около 2 с.л.
2 стръка зелен лук
100гр. чедър
2 скилидки чесън
1 ч.л. лют сос Sriracha (по желание)
щипка сол
Броколите се накъсват на розички и се потапят във вряща вода за около 2,3 минутки, след което се наситняват и към тях се добавят всички останали продукти по горе описания ред.
Престояват в хладилник за около 30 минути.
С леко влажни ръце, се оформят малки топки, леко сплескани, като точици.
Редят се в тава с хартия за печене и се пекат в загрята фурна, на 180 градуса за около 20/30 минути.
Една глава броколи
1 яйце
1/2 опаковка солени бисквити тип Çizi или други,
които могат да бъдат заменени и с галета - около 2 с.л.
2 стръка зелен лук
100гр. чедър
2 скилидки чесън
1 ч.л. лют сос Sriracha (по желание)
щипка сол
Броколите се накъсват на розички и се потапят във вряща вода за около 2,3 минутки, след което се наситняват и към тях се добавят всички останали продукти по горе описания ред.
Престояват в хладилник за около 30 минути.
С леко влажни ръце, се оформят малки топки, леко сплескани, като точици.
Редят се в тава с хартия за печене и се пекат в загрята фурна, на 180 градуса за около 20/30 минути.
Коментари
Публикуване на коментар