ЦАРСКИ СЛАДКИ
Това е една ретро рецепта...от онези старите тефтери на нашите баби!
Необходими продукти за ТЕСТОТО:
125гр.хубаво краве масло
1 равна супена лъжица захар,
щипка сол,
2 жълтъка,
1 ванилия,
5 супени лъжици прясно мляко,
300гр.брашно
и свежа мая с големината на орех,
както и пудра захар за наръсване,
за ПЪЛНЕЖА :
2 белтъка
1 ч.ч. захар
2 ч.ч. фино смлени орехи
1 ванилия
Приготвяне:
Кравето масло се разтопява и след като се охлади леко,към него се добавя 1-та супена лъжица захар, 1-та ванилия, прясното мляко, жълтъците,
солта и натрошената мая. И с пресятото брашно се замесва гладко,меко, но нелепнещо тесто, което се разделя на 4 равни топки.
И тъй като на мен често ми се случва да ми остане малко от пълнежа,след това от него правя и няколко ореховки, стават малко разляти на вид, но пък при вкуса им няма грешка, на ниски градуси,за няколко минутки само,вадя ги още меки, изглеждат така на вид, а на вкус - просто перфектни!
Коментари
Публикуване на коментар