САЛАТА С РУЛЦА ОТ РАЦИ
1 малък пакет кус-кус
1 кутийка майонеза Краси
1 опаковка рулца от раци
1 малка консерва царевица
+ сол, зехтин и лимон за овкусяване
както и 1 с.л. едрозърнеста горчица и малко настърган джинджифил, които са по желание!
( маслини , морков, магданоз - за украса,)
Кус-куса се сварява според указанията, като ако на опаковката са зададени 5 минутки, го сварявате за 4, т.е.сварен до полуготовност..
След това се отцежда , овкусява със сол и се залива с малко зехтин,който аз понякога загрявам на котлона и така заливам с него кус-куса,за да не залепва и докато е все още така горещ(кус-куса) към него се добавят наситнените рулца от раци.
Като поизстине добавяте майонезата , горчицата,царевицата,лимона, като може да заделите малко от царевицата и рулцата, за наръсване след това на вече готовата салата.
Обърквате добре и оставяте да престои в хладилник.
Джинджифила е за наръсване,при консумация, по желание!
Ето и в такъв вариант,наръсен със сварени яйца и червен пипер:
Ето и едни вариант на гореописаната салата, но с картофи, публикувана в списание "Кулинарен журнал" :
Коментари
Публикуване на коментар