Спагети с гъби и бурата
Сварявате спагетите до полуготовност, тъй като след това ще се доготвят в тигана заедно с гъбите...та спагети - полусварени...
а през това време в тигана - възможно най-дълбокия наличен- в маслото запържвате гъбките, нарязани на филийки, като за да не станат воднисти, не се мият, може да ги почистите с четка, а аз просто ги беля...
та след като гъбките станат златисти, към тях добавяте вече изцедените полусварени спагетки - където дълбокия тиган върши страхотна работа, защото започва голямото бъркане....с помощта на две здрави ръце и две шпатолки, в продължение на 2, 3 минутки и чрез добавяне на няколко бучки масло и няколко капки олио...
и идва ред да добавите сметаната, като на нея й трябва съвсем малко време в тигана, тъй като бързо се сгъстява....
Ястието вече е готово, сервирате в чинии и веднага поставяте сиренето бурата отгоре, за да може да се разчете от топлината на горещите спагети....
Може да украсите с чери - при наличие , както и пресен босилек....а за да изглежда така перфектно, заделяте няколко слайса гъбки, които след това редите около сервираните вече спагетите...
Ето и точните мерки за едно четиричленно семейство:
1 пакет спагети
125 гр. масло
200 мл. течна готварска сметана
250 гр. гъби
4 броя сирене бурата
+ малко олио , колкото да не ви загаря маслото
и сол , необходима при варенето на спагетите
Коментари
Публикуване на коментар