СОЛЕН КЕКС С ЛАПАД

 


 

   Принципно, не съм  по точните рецепти, както става ясно всъщност до тук 😊😊, но за кекса определено си трябват точни мерки, а те са следните :

2 яйца

1ч.ч. кисело мляко + 1ч.л. сода  към него, както и няколко капки оцет, за да шупне по-добре и да убие миризмата на самата сода

1/2 ч.ч. мазнина, за предпочитане Шарлан или Зехтин

2 ч.ч. бяло брашно

1 връзка лапад - който не се попарва/бланшира, наситнява се така, както е в прясно състояние

1ч.ч. натрошено сирене

Всичко това в една дълбока купа се забърква с дървена лъжица или шпатула, изсипва се във форма и се пече.


Коментари

Популярни публикации